Sergey sunset1_800_4837-2 post MR
Sergey sunset2_800_4815-2 post MR
Sergey sunset3_800_4829 post MR correct
Sergey sunset5_800_5822 post MR
Sergey sunset4_800_5833 post MR
Sergey sunset10_800_4852 post MR
Sergey sunset6_800_5829 post MR
Sergey sunset7_800_5812 post MR
Sergey sunset8_800_5815 post MR
Sergey sunset9_800_5831 post MR
Sergey dusk11_800_5844 post MR
Sergey dusk12_800_5840 post MR
Sergey dusk13_800_4930 post MR
800_4932 post MR
800_4893 post MR
Sergey dusk14_800_4843 post MR
Sergey dusk15_800_4898 post MR
Sergey dusk16_800_4938 post MR
Sergey dusk17_800_4944
Sergey dusk19_800_4896
Sergey dusk20_800_5869
800_5882 post MR
Sergey dusk18_800_4908
800_5867 post MR
800_4951 post MR
800_4946 post MR
800_5889 post MR
800_5887 post MR
Sergey interiordusk1_800_5862-2 post MR
Sergey interiordusk2_800_5860-2 post MR
Sergey interiordusk3_800_5858 post MR
Sergey interiordusk4_800_5851-2 post MR
Sergey interiordusk5_800_4888 post MR
Sergey interiordusk6_800_4889 post MR
Sergey interiordusk7_800_4891 post MR pano
Sergey interior8_800_4876 post MR
Sergey interior9_800_4773 post MR
Sergey interior10_800_5753 post MR
Sergey interior11_800_5560 post MR
Sergey interior1_800_4774 post2 MR
Sergey interior2_800_4799 post MR
Sergey interior3_800_4810 post2 MR
Sergey interior4_800_4792 post MR
Sergey interior5_800_5704 post MR
Sergey interior6_800_5747 post MR
Sergey interior7_800_5724 post MR
Sergey interior8_800_4788 post MR
Sergey exterior1_800_4769 post MR pano
Sergey exterior2_800_4754 post MR
Sergey exterior3_800_4760 post MR
Sergey exterior20_800_5755 post MR
Sergey exterior4_800_4689 post MR
Sergey exterior5_800_4705 post MR
Sergey exterior6_800_4711 post MR
800_4744 post MR
Sergey exterior8_800_5758 post MR
Sergey exterior9_800_5762 post MR
Sergey exterior10_800_5791 post MR
Sergey exterior11_800_5638 post MR
Sergey exterior13_800_5786 post MR
Sergey exterior12_800_5767 post MR
Sergey exterior14_800_5776 post MR
Sergey exterior15_800_5780 post MR
Sergey exterior17_800_5655 post MR
Sergey exterior19_800_5783 post MR
Sergey exterior18_800_5642 post MR
Sergey exterior16_800_5647 post MR
Sergey exterior20_800_4690 post MR
Sergey exterior21_800_4700 post MR
Sergey exterior22_800_5635 post MR
800_4660 post MR
Sergey exterior25_800_4675 post MR
Sergey exterior26_800_4662 post MR
Sergey exterior27_800_4730 post MR
Sergey window5_800_4862 post MR
Sergey window6_800_4864 post MR
Sergey window7_800_4865 post MR
Sergey window8_800_4866 post MR
Sergey window9_800_4868 post MR
Sergey exterior23_800_5603 post MR
Sergey exterior24_800_5609 post MR
Sergey window1_800_4859 post MR
Sergey window2_800_4857 post MR
Sergey window3_800_4855 post MR
Sergey window4_800_4856 post MR
Sergey window10_800_5680 post MR
Sergey window11_800_5675 post MR
Sergey window12_800_4884 post MR
Sergey window14_800_5682 post MR
800_5669 post MR
800_5697 post MR
Sergey window13_800_5550 post MR
TRIF2_800_4926 post MR
TRIF3_800_4923 post MR
TRIF1_800_5894 post MR
TRIF17_800_5891 post MR
TRIF4_800_5897 post MR
TRIF15_800_5895 post MR
TRIF16_800_5892 post MR
TRIF11_800_5898 post MR
TRIF10_800_5900 post MR
TRIF8_800_5905 post MR
TRIF7_800_5907 post MR
TRIF6_800_5909 post MR
TRIF5_800_5912 post MR
TRIF14_800_5915 post MR
TRIF13_800_5913 post MR
TRIF12_800_5917 post MR

TRIF House

Porto Heli, Argolis, Greece

by architect Sergey Fedotov

(more images upcoming)

Project description:

A minimalist energy efficient villa in Porto Heli Greece designed by Sergey Fedotov

The plot is situated on the hills outside Porto Heli in Argolis region of Peloponnese in Greece. With a slop facing south, overlooking the Aegean sea and the island of Spetses, and the access road running across the south side, the house, main veranda and swimming pool were placed in the center with their programatic development along the east-west axis.
The main design concept was to maximise the window openings towards the south and view while minimising the direct sun exposure using passive solar design solutions. With the cut-and-fill integration to the slop, half of the volume (north side) is filled with earth, becoming part of the overall landscape, while in the south side the ground floor is protected by a 4 m. overhung and the upper floors by a 3 m. extruding box frame.
The ground floor is an open plan, with the kitchen, dining, living and office occupying the main space, while the office is carefully hidden yet open and visually connected. On the western side of the main volume, the auxiliary spaces (parking, storage, bathroom and entrance foyer) are placed, following the longitudinal east-west development axis, hidden and covered with landscaping above. The upper level houses two guest bedrooms with en-suite bathrooms and the master bedroom with separate walk-in dressing room and a large bathroom, all enjoying the panoramic view towards the sea with uninterrupted wall-to-wall openings and a large unifying covered veranda. Careful consideration was also given to the landscaping of the plot, with large olive trees placed on both sides of the main veranda, along the edges of the site and following the main drive way. Narrow pathways are organically placed throughout the site leading to the tennis court, to the roof terrace, and around the main garden. The infinity pool reflects the colours of the sea, while on the eastern terrace an outdoor sauna is hidden in the retaining wall with an open view towards the bay.         
The minimalist design is followed throughout the project, from the overall volumetric composition, to the porcelain tile finishing of the facades, the marble finishing of the interior and exterior walls and floors, the staircase design, kitchen, solid wood custom-made furniture, and lighting. All the materials used in the construction are natural and environmentally friendly, and the bio-climatic design makes this house energy efficient year-round.

[text by Pygmalion Karatzas and Sergey Fedotov]

Project ID:

Name: TRIF House

Type: single-family residential

Architect: Sergey Fedotov

Interior Design: Sergey Fedotov

Structural engineer: Peter Kraemer

Construction management: Sergey Fedotov and Elias Gamilis

Collaborating architects in Greece: Elias Gamilis & Associates

Location: Porto Heli, Argolis, Greece

Built surface: 360 sq.m.

Design date: 2015

Completion date: 2017

Client: Sky-Frame AG

Photography: Pygmalion Karatzas

Photo shoot date: June 2018

Vendors:

Windows: Sky-Frame AG, www.sky-frame.com
Furniture: Trif-Mebel, www.trif-mebel.com  
Marble: Marmyk Iliopoulos, www.marmyk.com  
Kitchen: Bulthaup, www.bulthaup.com  
Lighting: Trif-Light, www.trif-light.com  
Sanitary ware: Boffi, www.boffi.com  
Garden, landscaping: Manolis Fostinis, www.fitoriafostini.gr

Image Licensing: High-resolution images are available for editorial and limited commercial use.
Image Copyright: Rights-Managed © Pygmalion Karatzas.
Edition Type: Open edition print.
Fine Art Prints: Images are available in gallery-quality fine art prints on various sizes, media and framing options.
Please inquire for further information for usage licensing and prints.

Publications:

Archdaily.com

Hypebeast.com

Sky-frame World

Didee.gr

Lifestyo.com

Michanikos-online.gr

Moderni.co

FHM.nl

Shockmansion.com

Distinctions:

International Photography Awards 2018, Honorable Mention

Trieste Photo Days Festival 2018, Selection & Exhibition.

Archdaily Building of the Year 2019, nomination category Houses / Sergey Fedotov.

Archdaily Building of the Year 2019, nomination category Best Applied Product / Sky-Frame.

TRIF House Monograph

TRIF House Monograph

Hard cover print edition

FEATURED

POPULAR

CONTACT

ADMIN

LATEST PROJECTS

SUBSCRIBE

Pygmalion Karatzas Photography  ©  2013 - 2020 

phone: 0030-6932241915  |  email: pygmalionk@hotmail.com

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Vimeo - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
Sergey exterior19_800_5783 post MR